2015. február 14., szombat

Petra kincsei



Ez a szappan Jordánia partjaihoz visz minket. Ugyanis a benne található só és iszapot onnan szállítják.
A Holt-tenger 420 méterrel a tengerszint alatt fekszik, a föld legmélyebb szárazföldi pontján. Vizét a Jordán folyó és más ásványi anyagokban gazdag forrás táplálja. Mivel a sivatag közepén fekszik, távol a nagyvárosoktól és az ipari negyedektől, így mentes a környezet káros hatásaitól.A Holt-tengernek a legmagasabb a sókoncentrációja a földön: tízszer nagyobb, mint más tengereké. Minden tengervíz tartalmaz magnézium-szulfátot (Epsom só) és nátrium-kloridot. A Holt-tenger vize 10-szer több kloridot, és 40-szer több magnéziumot tartalmaz mint bármely más tenger vize, és a brómkoncentrátuma is magasabb bármelyiknél. Ezek a sók anélkül, hogy kiszárítanák, megtisztítják a bőrt a felesleges zsírtól és az elhalt hámsejtektől. A természetes ásványi anyagok bejutnak a bőrbe. A Holt-tengeri só javítja a vérkeringést, felpezsdít és egy szép bőrképet ad. 

Mire alkalmazható a Holt-tengeri só?


  • Pikkelysömör (psoriasis)
  • Pikkelysömörben szenvedő betegeket -ami egy vörös hámló és fájdalmas foltokat okozó bőrbetegség,-holt-tengeri sóval kezeltek, és a betegek panaszai néhány hét múlva csökkentek, vagy teljesen eltűntek.
  • Csökkenti az izomfájdalmat, izomlázat
  • A holt- tengeri sóban lévő ásványok pezsdítik a vérkeringést, ami ellazítja az izmokat, oldja a feszültséget, különösen testmozgás, vagy egy kimerítő nap után.
  • Méregteleníti a bőrt
  • Az ásványok kivonják a bőrből a méreganyagokat, a vérkeringés felgyorsulása által a fehérvérsejtek a bőr felszíne felé vándorolnak ezáltal gyógyítják a hámréteg sérüléseit. A bőr feszesebb, ragyogóbb lesz, a pórusok összehúzódnak, és a kisebb ráncok elhalványulnak.
  • Aknés bőr
  • A Holt-tengeri só nagy mennyiségben tartalmaz kálciumot, magnéziumot, káliumot, nátriumot és brómot, amelyek elengedhetetlenül szükségesek az egészséges bőrképhez. Ezek az anyagok enyhítik a vörösséget, az irritációt, és a duzzanatot, a pattanásos bőr tüneteit.
  • Ízületi problémák, reuma, isiász (ülőidegzsába), hexensussz (lumbágó)
  • A fájdalmas bedagadt ízületekben lelassul a vérkeringés, ezáltal méginkább gátolja a beteg ízület megfelelő működését. A sófürdő egyrészt a vérkeringés fokozása által, másrészt az ásványi anyagok felszívódása következtében nagyban enyhítik a panaszokat.
  • A só segíti a feleslegesen felhalmozódott folyadékokat kivonni az ízületekből, ezáltal segíti a könnyedebb mozgást, és csökkenti a merevséget és fájdalmat.
A szappanban található még Holt - tengeri iszap, szintén Jordániából. Feszesíti, táplálja, hidratálja és élénkíti a bőrt. Mélytisztító és fertőtlenítő hatásával csökkenti a mitesszerek és pattanások kialakulását. Erősíti a hajhagymákat, megszünteti a bőr túlzott zsírosodását és a fejbőr korpásodását.

És van még egy különlegessége! 

Tartalmaz még többek között spirulina algát is. A Chlorella a vitaminok gazdag tárháza: magas arányban tartalmazza a B-csoporthoz tartozó vitaminokat, C és E vitaminokat, biológiailag kötött ásványi anyagokat: foszfort, káliumot, magnéziumot, kalciumot. A chlorellának kiemelkedő a klorofilltartalma, aminek köszönhetően segít kigyógyulni a különféle sérülésekből és fekélyekből. Védi ezen túl a sejteket a szabadgyökökkel szemben, és pozitívan hat a sejtregenerálódásra. Erősíti a stresszel szembeni ellenállást is, sőt rendszeres szedése során a testszag is csökken.

Tovább is van, mondjam még? 

Csalán por: 

Egyes kutatások kimutatták, hogy csalán leveleinek allergiaellenes, gyulladásgátló,hegesítő és ásványosító hatása van.

TULAJDONSÁGOK:

1. Erősíti a hajat.
2. Szabályozza a faggyútermelést.
3. Ásványosító.
4. Serkenti a felhámképződést.
5. Összehúzó hatású.
6. Gyulladásgátló hatású.
7. Enyhén hegesítő hatású.
8. Enyhíti a viszketést.

Propolisz por:

A propolisz (méhszurok) egy fertőtlenítő, antioxidáns, nyugtató és hegesítő hatás. 
Kép később lesz mellékelve! :)

Összetétel: Olíva olaj, Kókuszvaj, Sheavaj, szőlőmagolaj, Napraforgó olaj, Ricinus olaj, teafa, borsmenta és rozmaring illóolaj, alga, holt tengeri só, holt - tengeri iszap, propolisz por, csalán por  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése